5 načina kako da nam planeta bude čistija

Naša kompanija, kao vodeći proizvođač komunalne opreme u regionu, svakodnevno se trudi da na najefikasniji način doprinese da gradska sredina u kojoj živimo i radimo bude što čistija. Ekološki problemi sa kojima se susrećemo su postali glavna tema današnjice i zato smo za vas pripremili 5 načina koji nam mogu pomoći da se prema svojoj okolini odnosimo odgovorno i doprinesemo njenoj čistoći.

...

1.       Probajte da smanjite potrošnju vode

Samo 0,014% vode na našoj planeti je pitko i lako dostupno. Od preostale vode, 97% čini morska voda i nešto manje od 3% spada u teško pristupačno. Tehnički, postoji dovoljno slatke vode na globalnom nivou, ali je ona nejednako raspodeljena i zbog suočavanja sa klimatskim promenama, čovečanstvo sa određenih geografskih područja se suočava sa njenom nestašicom. Naša kompanija je u saradnji sa Izraelskom firmom počela da uvozi prvi sistem za prečišćavanje vode, koji neispravnu vodu iz reka, jezera i plitkih bunara, kroz 4 različite faze filtracije dovodi do čiste vode koja je spremna za piće. (klikom na link, možete više pročitati o njemu).

 

2.       Savesno koristite električnu energiju

Svaki put kada koristimo električnu energiju doprinosimo efektu staklene bašte. Pri tom, svaki put kada ne koristimo ili je koristimo odgovorno – dobijamo manji račun za struju.

 

3.       Pametno upravljajte otpadom

U Srbiji godišnje nastane i do 1,7 tona otpada po stanovniku, zato je pravo vreme da se okrenemo proizvodima koji se mogu koristiti nekoliko puta i materijalima koji su reciklabilni.

...

4.       Reciklirajte što je više moguće

Jedini postupak koji zasigurno sprečava da milioni otpada završe na deponiji gde ne mogu  ponovo biti iskorišćeni. Prednosti recikliranja su ogromne i o njoj ćemo dodatno pisati u nekom od narednih blogova.

 

5.       Povećajte svest o ekološkim problemima i njihovom rešenju u svojoj okolini

Ukoliko vam se dopao ovaj tekst, podelite ga i sa drugima ili jednostavno razgovarajte o tome sa svojim kolegama, prijateljima i porodicom. Edukujte ljude oko sebe da se prema prirodi odnose moralno i da sve njene resurse troše racionalno.

NAŠI KLIJENTI

SARAĐUJEMO SA PREKO 120 LOKALNIH SAMOUPRAVA U ZEMLJI I INOSTRANSTVU.
klijent
klijent
klijent
klijent
klijent
klijent
klijent