Prvi autosmećar na struju - inovacije iz industrije komunalne opreme

Poslednje decenije obeležile su inovacije mnogobrojnih industrija zahvaljujući kojim je život prosečnog čoveka znatno olakšan, a životni standard svuda u svetu podignut na viši nivo. Tako se na primer, automobilska industrija može pohvaliti hibridnim i elektronskim vozilima koji su uveliko u upotrebi, svuda u svetu. Tehnološka industrija dolazi do logične evolucije softvera i hardvera, a rodile su se i prve veštačke inteligencije (AI).

Ipak, teretna industrija, a u okviru nje i komunalna, ne može se pohvaliti ovakvim uspehom. Tek, 2019. godine korporacija Nikola Motor Company (sa kojom se kompanija Tesla Inc. trenutno tuži oko dizajna dva kamiona), je lansirala prvi manji kamion na struju koji ima namenu odvoženja otpada.

...

Tradicionalni američki smećar iz 2020. godine
Izvor: www.autorepublika.com

Iz različitih izvora saznajemo da će Autosmećar na struju razvijati i do 1.000 konjskih snaga. Biće u stanju da pređe oko 240 kilometara sa jednim punjenjem baterije, što je i više nego dovoljno za svakodnevni posao – govore iz kompanije.

Porudžbina koju je kompanija dobila od firme Republic Services iziskuje 2.500 komada ovog modela i oni bi se mogli naći na ulicama Njujorka do 2023. godine. Ostaje nam da sačekamo i vidimo novitete kako se ponašaju u praksi, a da nakon toga doprinesemo razvoju sličnih vozila u Evropi.

NAŠI KLIJENTI

SARAĐUJEMO SA PREKO 120 LOKALNIH SAMOUPRAVA U ZEMLJI I INOSTRANSTVU.
klijent
klijent
klijent
klijent
klijent
klijent
klijent